Vivenda a Alzira

 

La vall de la Murta és un xicotet paradís situat al terme municipal de la ciutat d’Alzira. Es tracta d’un enclau privilegiat per situar una xicoteta casa d’estiu, no sols pel seu entorn vegetal, sino també per les vistes que alguns racons de la vall ofereix i l’aire pur que es respira en ell.

La casa que es construeix será una casa contesa, una casa cub, on se intenta optimitzar al màxim l’espai per a poder ocupar així el mínim de m2 de la parcel.la, respectant l’entorn en el que se inscriu.

Es decideix construir una casa on el respecte cap al medi ambient siga la clau, basant-se per a això en els principis de l’arquitectura mediterrànea.  Els murs es construiran de tova i l’exterior es pintarà en blanc, dotan-los així d’una gran inèrcia tèrmica, i per tant d’una major resistència al calor de l’estiu i al fred de l’hivern. 

Les obertures seran raspadures del mur situades en punts clau del projecte, sempre buscant la millor orientació i vistes, obrint-se ampliament a l’exterior en la part més pública de la casa. Les finestres situades al sur es protegiran amb canya, tamizant la llum i deixant passar l’aire. Els materials escollits, com la pedra, la tova i la canya tractaran de dialogar amb el paisatge en el que s’inscriu.

La casa està pensada per a generar espais amplis, on la comunicació entre el interior i l’exterior siga fluida. Per aquest motiu, les finestres penetren dins dels murs, deixant d’aquesta manera un pas completament lliure, i generant visuals a l’exterior als punts on es considera essencial establir una relació visual de major profunditat.

 

Fotografía: Germán Cabo