Vivenda a Benimaclet

 

La vivenda a dissenyar es troba a Benimaclet, famós barri de la ciutat de València per ser una de les zones on habita més gent jove. La reforma consistia principalment en una reorganització de les zones de dia, és a dir, accés, saló-menjador, cuina i bany.

La vivenda, al seu estat original, estava organitzada per a una estructura familiar convencional amb un accés generós sense llum, connectat amb un llarg passadís  interior que distribuïa la circulació a la resta de les habitacions. Entenguérem des de l’inici que el projecte consistia en trencar aquesta relació entre l’accés i el prolongat corredor, reorganitzant així la zona més pública de la casa.

Desdibuixarem l’accés, transferint-li part d’aquest espai al saló. Aquesta operació ens permetia deixar pas a la llum natural fins a l’entrada, reestructurant els accessos de la cuina, el bany i la zona d’estar. Permetent tindre d’aquesta manera, espais més amplis i fluids i reduint considerablement el llarg recorregut del distribuïdor.